19:30

Bälinge IF F01

Referat: Storvreta IK - Bälinge IF F01

En ny tung förlust där vi trots resultatet bitvis gör en mycket bra match.
Vi startar första halvlek med att dominera och det mest av spelet hålls på Storvretas planhalva. Trots spelövertag så skapar vi inte så många chanser men spelet känns tryggt och bra. Storvreta skapar väldigt lite, men det är tydligt att de vill spela ett kontringsspel med långa bollar på deras otroligt snabba och duktiga anfallare. Ju längre matchen går desto fler kontringar skapar Storvreta, men dessa avvärjs relativ enkelt. En stund in i första halvlek tar Storvreta oförtjänt ledningen efter en frispark som efter viss kalabalik letar sig in bakom Frida, något som verkligen inte känns rättvist. Vi fortsätter vårt fina spel och kan ganska snart kvittera efter ett mönsteranfall där Julia spelar en väl tajmad boll ut till höger där Tove med en fin första touch kommer ner mot kortlinjen och in mot mål för att sedan spela snett inåt bakåt där Emma dyker upp och slår bollen i mål. Ett otroligt vackert mål. Därefter fortsätter spelbilden där vi står för spelet och Storvreta försöker kontra med långbollar. Dessa kontringar blir bara farliga de få gånger då vi tappar bollen när vi är på väg upp med hela laget och vändningen innebär att flera spelare trycker på mot våra försvarare. Det är just i en sådan tillfälle när vi tappar bollen som Storvreta tar ledningen med 2-1 efter ett friläge. I halvtid poängterar vi vikten av att inte tappa bollen i uppspelen, och att kvaliteten i passningarna måste bli ännu bättre. Dessa instruktioner tar tjejerna till sig och vi spelar i andra halvlek om möjligt ännu bättre där vi spelar bollen runt och skapar många fina chanser. Vi kvitterar därför rättvist ganska snart efter ett fint förarbete av Julia och Amanda stöter in bollen med kroppen precis framför mål. Vi känner att vi dominerar matchen och hela laget visar att vi verkligen vill vinna detta, och kanske blir vi lite ivriga och tappar koncentrationen i försvarspelet lite och mitt i vår press lyckas Storvreta med ett långskott som seglar otagbart över Frida efter att vi inte riktigt fått bort bollen så långt som vi kanske hade önskat. Efter detta “turmål” så får vi återigen jaga och vi försöker verkligen komma ifatt, men istället lyckas Storvreta utsöka till både 4-2 och 5-2 efter fina inlägg som styrs i mål av oss själva eller via ett snyggt nickmål. När slutsignalen ljuder så är tjejerna delvis väldigt besvikna, men samtidigt medvetna om att det i det stora hela gör en bra match och spelar mycket bra fotboll. Storvreta med sina betydligt äldre tjejer 98-00 är snabba, starka och tunga, vilket kanske gör att det är lite effektivare framför mål, men egentligen är det tillfälligheterna och mindre misstag från vår sida som gör att 3 poäng går till Storvreta denna gång.
Men, som sagt, i det stora hela en mycket bra match.